top of page

Overal Architectuur is in 2015 opgericht als een coöperatieve vennootschap door Lien Servaes, Sarah Bijttebier en Sara Callebaut, nadat ze samen hadden deelgenomen aan een internationale open ideeënwedstrijd voor een nieuw museum voor sprookjesschrijver Hans Andersen. Overal Architectuur wil een coöperatieve zijn waarin samenwerkingen de ontwerpen naar een hoger niveau tillen.

Sarah Bijttebier studeerde in 2010 af met onderscheiding aan het Henry van de Velde-instituut in Antwerpen. Ze liep stage bij Dierendonckblancke architects in Gent, en was stagiair en later medewerker bij Collectief Noord in Antwerpen. In 2013 won Sarah Bijttebier een wedstrijd van Volkshuisvesting Willebroek, in samenwerking met Lien Servaes en Michael Van de Velde. Ze kregen de opdracht om zes sociale woningen te bouwen. Kort daarna startten Sarah en Lien een vruchtbare samenwerking met Sara Callebaut, wat in 2015 leidde tot de geboorte van hun eigen bureau Overal Architectuur. In 2017 werd Sarah Bijttebier gastprofessor Interieurvormgeving aan de Thomas More Hogeschool, Campus Faydherbe in Mechelen.

Sara Callebaut studeerde in 2008 af met onderscheiding aan Sint-Lucas Hogeschool in Gent. In 2005 was ze laureaat van de wedstrijd ‘Huisvesting herbekeken’ van de VMSW. Na haar studies liep ze stage bij VMX architects in Amsterdam en bij Bureau Bas Smets, een gerenommeerd landschaps-architectuurbureau uit Brussel. In 2010 begon ze bij Dierendonckblancke architects in Gent, waar ze Sarah Bijttebier leerde kennen. Daarna ging ze aan de slag bij OYO architects. Vanaf 2014 werkte ze vaak samen met Lien en Sarah, na een geslaagde deelname aan een open ideeënwedstrijd voor een nieuw museum over sprookjesschrijver Hans Andersen in Denemarken. In 2015 richtten ze hun eigen vennootschap Overal Architectuur op.

Lien Servaes studeerde in 2003 af met onderscheiding aan het Henry van de Velde-instituut. Ze liep stage bij DG architecten. Ze startte al snel haar eigen bureau en werd in 2006 laureaat van A-Parckunst in Brussel. In 2011 werd ze opnieuw laureaat van ‘Mijn huis, mijn jonge architect’ van de VMSW. Daardoor kreeg ze de kans om deel te nemen aan een wedstrijd voor zes sociale woningen. Die won ze in 2013 samen met Sarah Bijttebier en Michael Van de Velde. Sindsdien werkten Sarah en Lien samen, waarna Sara Callebaut zich bij het tweetal voegde. Lien heeft sinds 2011 het label van energiebewuste architect en is vaak gastjurylid voor de afstudeerprojecten van de Thomas More Hogeschool in Mechelen.

Eva Gheysen studeerde in 2013 af met onderscheiding aan Sint-Lucas in Brussel. Haar eindwerk werd genomineerd voor de Meesterproef van de Vlaamse Bouwmeester en werd gepubliceerd door het Vlaams Architectuur Instituut. Ze liep zomerstages bij Brussels Cooperation in Burundi en bij NU Architectuuratelier. Vanaf 2013 startte ze als zelfstandig architect en stelde tentoon in onder andere Museum M in Leuven, Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen en Z33 in Hasselt. In 2014 begon ze aan een doctoraat en was ze praktijkdocent in Sint-Lucas Brussel en Gent. In 2017 begon Eva bij Overal Architectuur en in 2018 werd ze ook praktijkdocent Interieurontwerp aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen.

Voormalige medewerker:

Maiken Vanoverberghe

Samenwerkingen:

Giulia Frigerio

Huis Twaalf

Fosfari Lighting

Jan Minne

Stief Desmet

Ief Spincemaille

BAS bvba

Mouton

Omgeving

bottom of page